torsdag 5 januari 2012

Tack kort!

Hejsan!
Idag bjuder jag på ett tackkort. Jag ber om ursäkt för den oskarpa bilden. Den togs på kvällen och jag trodde att det blev bra så jag skickade med gubben kortet att posta och när jag sen satte minneskortet i läsaren på datorn ja då märkte jag att det inte blev så bra..
Kortet skickas till mina arbetskollegor som gav mig en helt underbar korg proppad med godsaker till jul. Jag är nämligen sjukskriven just nu. Vi fick veta i mitten av december att barnet vi väntade i 19:e veckan inte skulle kunna överleva utanför min livmoder. Det hade en allvarlig missbildning på huvudet, acrani. Vi tog beslutet, eller ja det fanns inget annat att göra än att genomgå en abort. Det skulle blivit en liten flicka. Detta har varit fruktansvärt jobbigt och samtidigt inte så jobbigt som man trodde. Jag trodde att jag skulle gå sönder av sorg. Men på något konstigt vis så klarar man det ändå. Vi har fått fantastiskt mycket fint stöd av kuratorer, barnmorskor, överläkare, Svenska kyrkan och sist men absolut inte minst familjen och alla vänner. Stort tack till dem som lyssnat på mitt eviga ältande. Det är så jag klarar mig, genom att få berätta och prata om det. Samtidigt har vi ju världens finaste lille son på 3,5 år som gör att man måste ta sig i kragen vissa dagar och försöka leva som vanligt. Det tror jag har varit bra.
Jag hade först inte tänkt skriva om detta här men jag har märkt på människor man pratat med att detta har hänt fler, fler än man trott mister barn på olika sätt. Man tror först att man är ensam om detta. Så det kanske kan hjälpa någon och om inte det så hjälper det mig.
Vill önska alla en trevlig trettonde!

3 kommentarer:

  1. Stora kramar från mej!
    Bless, Ulla

    SvaraRadera
  2. så vackert kort!! jag tror det är väldigt viktigt att prata om det och som du säger har det ju hänt fler än man tror. stor kram till er!

    SvaraRadera

Hej!! Tack så mycket för att du lämnar en liten kommentar!! Jag blir så glad! =)